Hankook Ventus gumik a Forma 3-as EB-n

MARSO PARTNER
Király Gumi

A Hankook megerősítette, hogy folytatja hivatalos beszállítói munkáját, az FIA Formula 3 Európa Bajnokság, 2014-es sorozatában. 11 hétvégén keresztül, összesen 33 versenynapon. A versenynaptárban először szerepel a magyar nagydíj és a Hungaroring! Sőt, nem is olyan sokat kell várni a hazai futamig. 2014.05.30-án kezdődik a magyar versenyhétvége.

A Hankook, a sorozatra elkészítette Ventus abroncsának forma változatát. A slick gumik, az ígéret szerint fokozott tapadást jelentenek majd a csapatoknak. Persze ehhez, ahogy Manfred Sandbichler, a Hankook motorsport részlegének vezetője elmondta, a csapatoknak ismernie kell a gumikat, hogy a legtöbbet hozzák ki belőlük. A továbbfejlesztett forma abroncsok miatt pedig erre fokozottan szükség lesz.

 csütörtök április 24, 2014

Christophe Stucki, a Hankook versenymérnöke szerint sorozatban dőlnek majd meg a körrekordok a 2014-es szezonban, köszönhetően – többek között – a Hankook gumiknak. (A Hungaroringen egész biztos lesz rekorddöntés, hiszen, mint mondtam, az első alkalom, hogy a mogyoródi pálya is bekerült a programba.)

A pilótákra is érdemes egy pillantást vetni, hiszen könnyen lehet, hogy a Forma-1, azaz a királykategória jövőbeli üstököseit is megismerhetjük. Érdekesség, hogy a mezőnyben találni egy hölgy pilótát is. Tatiana Calderón, a JO ZELLER RACING csapat egyetlen versenyzője.

A versenysorozat hivatalos honlapján, minden információ megtalálható a Forma 3-as EB-ről.