A Michelin veszi át a Bridgestone helyét a MotoGP-ben!

MARSO PARTNER
Király Gumi

Nemrég számoltam be róla, hogy hosszú-hosszú évek után kiszáll a Bridgestone a motorversenyek királykategóriájából, a MotoGP-ből. A 12 évig húzódó Bridgestone érát a francia Michelin fogja felváltani, 2016-tól. (A japánok 2009 óta egyedüli szállítóként van/volt jelen a királykategóriában.)

A döntés elég egyértelmű, miután egyedüli gumiszállítóként a Michelin jelentkezett a MotoGP versenysorozatára kiírt tenderen. (Előzetesen pedig három szállító érdeklődött, a versenypályázatot azonban csak a franciák küldték be.)

 péntek május 23, 2014

A Moto2 és 3 sorozatban, ugyanezt a szerepet a Dunlop tölti be.

Magyar siker

Szintén a Michelin-hez kapcsolódó friss hír, hogy lezajlott a Shell Eco Marathon, melyben a gumiabroncs cég, hivatalos szállítóként és szponzorként volt jelen. A Rotterdamban rendezett versenyen 1 liter üzemanyaggal vagy 1 kWh energia felhasználásával kellett a lehető legnagyobb távot megtenni a csapatoknak, saját fejlesztésű járműveikkel.

A versenyen világrekord döntés született és mi magyarok is örülhettünk egy díjnak! A benzinmotorosok között dobogós magyar csapat, a verseny design díját is hazahozhatták! Gratulálunk a Kecskeméti Főiskola csapatának!